Köszöntő a magyarországi FLIGHT SIMULATOR KLUB 10. születésnapjára

Bár 10 év hosszú idő, sajnos mégis gyorsan ELREPÜLT számomra. Úgy alakult az életem, hogy három hónappal megalakulását követően csatlakozhattam az FS-KLUB-hoz, belecsöppenve egy világkörüli útba. Bár úgy éreztem, hogy jó szimulátor pilóta vagyok, mégis azzal szembesültem, hogy számos alapdolgot sem ismerek. De a hosszú út során gyarapodtak ismereteim, és olyan szintűre emelkedtek, hogy a SATCO-n, majd később a VATSIM-en is rendszeren repülhettem már, illetve tagja lettem az Air Hungary VA-nak.

A VakSas expedició indulásakor igen szerény számítógépem volt joystick nélkül, FS-98-cal, illetve mindannyian még analóg modemmel csatlakoztunk az Internetre. Kis János számítástechnikai újságírót idézve "nem sajnáltam, mert jó iskola volt". Az évek során a "kötelező" számítógép megújítások során, ill az újabb MS - Flight Simulator verziók megjelenését követően mindíg végigrepültem a teljes útvonalat.

Ezen emlék-honlapon közzéteszem az expediciók során készült leírásokat ill fényképeket, flight plan-eket, továbbá GPX formátumban az útvonalat; ez utóbbit a Google Föld (Earth)-be beolvasható. Az egyedi szakaszokon túl összesített útvonalak is készültek, mert a Google Earth csak a legutolsóként beolvasott adatállomány feliratai láthatóak. Ebből kifolyólag kombinált összesítéseket is készítettem. (Maradt néhány pontatlanság az útvonalakban, köszönhetően, hogy különböző korszakokban készítettem az útvonalakat, ill a FS verziók között is van eltérés)

Mindannyiunk közös Mestere, Erik Deadman Tóth iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésére összesítettem indiai útjainak beszámolóit, ill az általam készített flight plan-eket és GPX állományokat.

Bár "hivatalos" honlap nélkül, de levelezőlistával és a pénteki repekkel életben van a Klub, Isten éltesse sokáig!

charlie-sierra-zulu, Csizmadia Zoltán